Man bijt hond

Man bijt hond

Motion voor SBS6, 2020

Man bijt hond brengt alledaags nieuws en laat zien wat Nederland bezighoudt. Terralemon heeft de leaders mogen maken.

Man bijt hond brengt alledaags nieuws en laat zien wat Nederland bezighoudt. Door het kleine nieuws groot te maken en het grote nieuws klein te maken wordt Nederland met een knipoog in beeld gebracht. Het programma was tot 2015 te zien bij KRO-NCRV en vanaf 2019 bij SBS6.

Alle animaties zijn frame voor frame met de hand getekend.

Samenwerking
De leader is samen met Merel van den Broek en Jan-Jaap Schraverus gemaakt. De muziek is van Eric van Tijn van Soundwise en in de versie van 2015 van Arjen Niemeijer van Beep! Music.

Over Man bijt hond XL
Man bijt hond is terug, in extra lange afleveringen worden elke week unieke verhalen verteld. Man Bijt Hond XL vult de bestaande rubrieken aan met nieuwe items. De verslaggevers bellen aan bij de huizen waar ze 20 jaar geleden ook hebben aangebeld. Wonen de mensen er nog en hoe is hun leven veranderd? Hoe gaat Nederland om met de intelligente lockdown?

Over de leaders uit 2015 en 2019
Het bekende hondje van het televisieprogramma 'Man bijt hond' vervult de rol van nieuwsgierige, snuffelende, gravende, vragende, onderzoekende. Hij doet het licht aan, opent deuren, reist door ruimtes, stelt vragen en bezoekt, daagt uit, is nieuwsgierig en respectvol.

"Bij het ontwikkelen van de nieuwe vormgeving voor Man bijt hond heeft Terralemon de essentie van het programma heel goed weten te vertalen en te behouden in deze compleet nieuwe, frisse stijl."

 

Yvonne Hobbelink, productieleider Man bijt hond, KRO-NCRV

Afbeeldingen uit de leader Man bijt hond XL

Man bijt hond XL wordt op primetime uitgezonden op SBS6.

Afbeeldingen uit de leader Man bijt hond XL

Afbeeldingen uit de voorgaande leaders

Afbeeldingen uit de voorgaande leaders