NIBC Direct

NIBC Direct

Motion voor NIBC Direct

Voor de nieuwe site van NIBC Direct heeft Terralemon de explanimations gemaakt.

NIBC heeft een begin maart 2015 een nieuwe site gelanceerd. Voor deze site heeft Terralemon bij de lancering de animatie “Aflossen wordt beloond” gemaakt. Hierin wordt uitgelegd dat het tussentijds aflossen van de hypotheek bij NIBC een dubbel voordeel voor de klant heeft. Het totaalbedrag van de lening gaat naar beneden maar ook de rente wordt dan langzaamaan afgebouwd. In september 2015 hebben we daar de de animatie "Hypotheekvormen" aan toegevoegd.

Voor het uitleggen van de financiële principes op de site van NIBC hebben we gekozen voor een combinatie van grafieken en op het logo van NIBC logo geïnspireerde karaktertjes. Samen levert dit een vriendelijk en duidelijk verhaal op ondanks dat de achterliggende financiële principes complex zijn.

Naast de uitleg van deze financiële principes hebben we enkele animaties gemaakt waarin de werking van de site verder uitgelegd wordt.

Over NIBC Direct
NIBC Direct profileert zich als een toegankelijke bank met slimme producten, gericht op starters voor hypotheken en voor de wat oudere doelgroep als je naar de spaarproducten kijkt. De site en de filmpjes spelen een prominente rol in de selectieprocedure van deze doelgroepen voor het aangaan van hypotheek en spaarproducten. De films staan als blikvanger op de site en dragen bij aan de versterking van het merk NIBC, waarvan transparantie en helderheid de sleutelelementen zijn.

Bezoek de site

Hoe open ik een internetspaarrekening?

Naast de uitleg van financiële principes hebben we enkele faq’s op de site beantwoord met een filmpje. Dus in plaats van tekst krijg je een stappenplan als filmpje te zien als je vragen hebt over hoe je in moet loggen, en hoe je verschillende rekeningen (jeugdspaarrekening, termijndeposito, internetspaarrekening) op de site kunt aanvragen. Hieronder bijvoorbeeld het stappenplan voor "Hoe open ik een internetspaarrekening?".